WordPress ontwikkelen op Laravel Valet

Gepubliceerd op 22 februari 2023 - Geschreven door Yoeri - In Berichten

WordPress ontwikkelen op Laravel Valet

Laravel Valet is een ontwikkelingsomgeving voor het snel en gemakkelijk opzetten van lokale webapplicaties, waaronder WordPress, op een Mac-computer. Met Laravel Valet kunnen ontwikkelaars binnen enkele minuten aan de slag met het bouwen van websites en applicaties, zonder de noodzaak om extra software te installeren zoals MAMP of Vagrant.

Laravel Valet gebruikt een eenvoudige en efficiënte architectuur en werkt achter de schermen om een lichtgewicht ontwikkelingsomgeving te bieden die snel en gemakkelijk te gebruiken is. Het werkt met de Nginx webserver en maakt gebruik van DnsMasq voor domeinresolutie. Hierdoor worden websites sneller geladen dan bijvoorbeeld bij het gebruik van Apache.

Laravel Valet ondersteunt standaard de nieuwste versies van PHP, MySQL en PostgreSQL. Het biedt ook ondersteuning voor het installeren van andere databases zoals Redis, Elasticsearch en MongoDB. Laravel Valet maakt gebruik van Homebrew om afhankelijkheden te installeren en deze te upgraden.

Laravel Valet heeft verschillende voordelen, waaronder:

 1. Snelheid: Laravel Valet is zeer snel omdat het werkt op de achtergrond en geen virtuele machine hoeft op te starten. Het zorgt voor een snellere ontwikkelingscyclus.
 2. Eenvoudige installatie: De installatie van Laravel Valet is vrij eenvoudig en snel, en de documentatie is zeer gedetailleerd.
 3. Lichte systeembronnen: Laravel Valet verbruikt niet veel systeembronnen en is daardoor efficiënt in het gebruik van de computer resources.
 4. Automatisch certificaten installeren: Laravel Valet installeert automatisch certificaten voor HTTPS, waardoor ontwikkeling van veilige websites en applicaties eenvoudig wordt gemaakt.
 5. Gemakkelijk omgevingen te switchen: Met Laravel Valet kan je gemakkelijk tussen verschillende PHP-versies en databases schakelen, zodat je bijvoorbeeld verschillende WordPress websites op verschillende versies kan ontwikkelen.
 6. Eenvoudige domein configuratie: Het configureren van domeinen is zeer eenvoudig en snel, zodat je meteen aan de slag kan met het ontwikkelen van de website.
 7. Geen configuratie nodig: Na de installatie van Laravel Valet zijn er geen verdere configuraties nodig om te beginnen met het ontwikkelen van WordPress websites.
 8. Integratie met andere tools: Laravel Valet is volledig geïntegreerd met verschillende tools zoals WP-CLI, Composer, PHPUnit en meer, waardoor het eenvoudiger wordt om deze tools te gebruiken in de ontwikkelingscyclus.

Valet installeren en configureren

 1. Installeer Homebrew: Open Terminal op je MacBook en voer het volgende commando in om Homebrew te installeren:
/bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install.sh)"
 1. Installeer PHP en Composer: Voer de volgende commando’s uit om PHP en Composer te installeren met behulp van Homebrew:
brew install php
brew install composer
 1. Installeer Laravel Valet: Voer de volgende commando’s uit om Laravel Valet te installeren:
composer global require laravel/valet
valet install
 1. Start Laravel Valet: Voer het volgende commando uit om Laravel Valet te starten:
valet start
 1. Test de installatie: Maak een nieuwe map in je Sites-map (bijvoorbeeld my-project) en navigeer er naartoe in Terminal. Voer het volgende commando uit:
valet park

Dit vertelt Valet dat alle projecten in de Sites-map beschikbaar moeten zijn via een Valet-link.

 1. Download en installeer WordPress: Download de nieuwste versie van WordPress vanaf de officiële website en pak het uit in de my-project-map die je zojuist hebt gemaakt.
 2. Maak een database aan: Maak een nieuwe database aan voor je WordPress-installatie met behulp van een hulpprogramma zoals MAMP of Sequel Pro.
 3. Configureer de database: Open het wp-config-sample.php-bestand in de WordPress-map en voer de databasegegevens in onder de Database Configuration-sectie. Hernoem het bestand naar wp-config.php.
 4. Test de installatie: Ga naar de volgende URL in je webbrowser:
http://my-project.test

Je zou nu de installatiepagina van WordPress moeten zien. Volg de instructies om de installatie te voltooien en begin met het ontwikkelen van je WordPress-website.

En dat is het! Laravel Valet is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik om WordPress-websites te ontwikkelen.

Meer lezen...


Waarom WordPress met WooCommerce de perfecte keuze is voor jouw online winkel? 22 februari 2023

Lees artikel

De 5 voordelen van WordPress 13 februari 2019

Lees artikel

Vagrant, VirtualBox en Laravel’s Homestead 26 oktober 2018

Lees artikel

WordPress website verhuizen naar een ander domein, hoe doe je dat? 11 juni 2018

Lees artikel

Een nieuwe WordPress website nodig?


Wij helpen je graag! Bij 3eighty hebben we al veel toffe WordPress websites en WooCommerce webshops gebouwd voor onze klanten. We nemen ons werk serieus en zijn trots op wat we maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor een WordPress website of wil je zien wat gemaakt hebben?

Let's Get In Touch!


Klaar voor een nieuwe WordPress project?
Bel ons of stuur een mailtje!

+31 (0)6 2238 7533