De 5 voordelen van WordPress

Gepubliceerd op 13 februari 2019 - Geschreven door Yoeri - In Berichten

De 5 grote voordelen van het WordPress CMS

WordPress is een open-source content management systeem (CMS) dat al meer dan 15 jaar bestaat en nog steeds enorm populair is. Volgens recente cijfers draait meer dan 35% van alle websites op WordPress. Het systeem is uitstekend geschikt voor zowel kleine als grote websites en biedt veel mogelijkheden voor het beheren en publiceren van content. Hieronder bespreken we 5 voordelen van WordPress.

Gemakkelijk te gebruiken

Een van de grootste voordelen van WordPress is dat het gemakkelijk te gebruiken is, zowel voor degene die de website beheert als voor degene die er content op plaatst. Het systeem beschikt over een gebruiksvriendelijke interface, waarmee je eenvoudig nieuwe pagina’s of berichten kunt toevoegen en bestaande pagina’s kunt bewerken. Bovendien is er een enorme selectie aan plugins beschikbaar die specifieke functionaliteiten toevoegen, zoals een contactformulier, een galerij of een online winkel.

SEO-vriendelijk

WordPress is ontworpen met zoekmachineoptimalisatie (SEO) in gedachten, wat betekent dat het systeem bijdraagt aan een hogere ranking in zoekmachines als Google. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid om titels en beschrijvingen aan te passen, URL’s te optimaliseren en het gebruik van alt-tags bij afbeeldingen.

Flexibiliteit

WordPress is enorm flexibel en biedt veel mogelijkheden voor aanpassing. Je kunt eenvoudig je website aanpassen en uitbreiden met nieuwe pagina’s of functies, zonder de noodzaak om de code aan te passen. Bovendien is er een groot aantal thema’s beschikbaar, die je eenvoudig kunt installeren en aanpassen aan je wensen.

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk en WordPress neemt deze verantwoordelijkheid serieus. Het systeem is regelmatig bijgewerkt en bevat beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat je website gehackt wordt. Bovendien zijn er veel plugins beschikbaar die extra beveiliging bieden, zoals een firewall en malware-scanner.

Gemeenschap

Ten slotte is er de enorme WordPress-gemeenschap, waar je terecht kunt met vragen of om hulp te krijgen bij het gebruik van het systeem. Er zijn veel forums, blogs en documentatie beschikbaar die je kunt

Meer lezen...


Waarom WordPress met WooCommerce de perfecte keuze is voor jouw online winkel? 22 februari 2023

Lees artikel

WordPress ontwikkelen op Laravel Valet 22 februari 2023

Lees artikel

Vagrant, VirtualBox en Laravel’s Homestead 26 oktober 2018

Lees artikel

WordPress website verhuizen naar een ander domein, hoe doe je dat? 11 juni 2018

Lees artikel

Een nieuwe WordPress website nodig?


Wij helpen je graag! Bij 3eighty hebben we al veel toffe WordPress websites en WooCommerce webshops gebouwd voor onze klanten. We nemen ons werk serieus en zijn trots op wat we maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor een WordPress website of wil je zien wat gemaakt hebben?

Let's Get In Touch!


Klaar voor een nieuwe WordPress project?
Bel ons of stuur een mailtje!

+31 (0)6 2238 7533